Rune Raahauge

Søren Hald

Puori Møder Søren Hald

Puori: Hvad betyder sundhed for dig? Og hvordan holder du dig sund?
Søren Hald: Der er intet der føles så godt som sundhed føles". Sundhed er i min optik aktive valg målrettet at have det fysisk og/eller psykisk "godt". Det kan være i form af valg i forbindelse med kost, socialt samvær, fysisk træning, søvn og lignende. Hvis jeg ikke føler mig sund i nuet, prøver jeg at finde ud af hvilken af "sundhedsbehovende" (kost, søvn, socialt samvær, etc.) jeg har mangel på, siden, at jeg ikke føler mig tilpas. Sundhed er vel en slags velvære.

P: Hvordan holder du dig selv i form?
SH: På ugentlig basis får jeg en høj stimuli til både krop og hoved. Som badmintonspiller har jeg omkring 10-14 træningspas fordelt på badminton, styrketræning og konditionstræning. For at jeg kan holde til den intense træning og derved vedligeholde eller bygge på min form, sørger jeg for, at jeg indtager de fornødne næringsstoffer. Sagt på en anden måde. Hvis jeg ser min krop som en bil, så sørger jeg får, at der altid er den rette mængde brændstof på bilen, så den altid er klar til at komme ud og køre.

 P: Hvordan får du træning ind i en travl hverdag?
SH: Jeg har morgentræning og aftentræning næsten hver dag. Hvis jeg ønsker at have yderligere træning, så handler det primært om planlægning og at finde de små "muligheder" for motion. Det kunne være i form af at cykle til de aktiviteter der er mulige at cykle til og tage trappen i stedet for elevatoren.

 P: Hvad synes du er den største udfordring i forhold til at opnå en sund livsstil?
SH: At finde overskuddet i hverdagen til at tage de sunde valg. En hjælpende hånd har for mig været, at prøve at gøre de "sunde valg" nemmere end de "usunde valg". Det kan være i form af at planlægge træning med venner, så man bliver holdt op på det (så man skal træffe et aktivt valg for at melde fra). Det kan være at køleskabet KUN indeholder "sunde" fødevarer (så man skal træffe et aktivt valg om at tage ud og købe noget "usundt").

P: Hvad betyder kosttilskud for dig i din dagligdag?
SH: Kosttilskuddene hjælper mig med at udfylde min krops behov for essentielle næringsstoffer. Den rigtige mængde næringsstoffer gør, at jeg øger min restitution markant = bedre performance. Det giver mig bedre ydeevne både på badmintonbanen, men absolut også på universitet. Ydermere giver det mig et generelt højere energiniveau.

P: Hvad betyder ’rene’ produkter for dig?
SH: Det betyder rigtig meget. Min krop kan køre på "urene" produkter, ja. Men jeg har ikke brug for alt den tilsætning, som er udover det "rene". Størstedelen af det som bliver tilført er tilsætningsstoffer, som sænker mit energiniveau og som ikke har en god indvirkning på min "sundhed".

Derudover er de "rene" produkter bedre for miljøet.

P: Hvad betyder det for dig, om dine kosttilskud er rene?
SH: Specielt ved kosttilskud, som er så koncentrerede, som de typisk er, er det essentielt, at de er "rene" og af høj kvalitet. Ellers vil jeg i mange tilfælde ikke få samme udbytte af produkterne og derigennem heller ikke den samme positive effekt på min performance.

P: Hvordan skaber du balance i dit liv?
SH: Jeg søger for, at der er en sund sammenhæng mellem aktiviteter, pauser, sund kost og søvn. Jeg ved, at hvis jeg prøver at køre med fuld hastighed flere måneder i træk, så vil det koste på min ydeevne fysisk såvel som socialt. En af mine kerneredskaber til at holde balance i mit liv er meditation.

P: Hvordan stødte du første gang på Puori?
SH: I starten af 2017 introducerede min mobilitetstræner Flemming Laigaard fra FitnessForLife i Aalborg mig for Puori (dengang Purepharmas) og deres SB3 (mælkesyrebakterie). Jeg vidste ikke hvilken funktion det havde og hvilken effekt mine tarmbakterier havde på mit generelle helbred. Efter et par måneders test kunne jeg mærke en markant forskel.

P: Hvilke er dine favoritprodukter fra Puori? Og hvorfor?
SH: SB3 er min number one. De gode mælkesyrerbaktierer sørger for, at jeg holder mig når jeg er afsted i udlandet for at spille turneringer, hvor jeg får noget anderledes kost. Ligeledes sørger det for, at mit tarmsystem er i bedre balance, når jeg er i Danmark. Derudover har jeg mærket stor effekt ved brug af fiskeolien (O3) og c-vitamin (C3). De to produkter har hjulpet med formindskelse af smerte i led og øget energiniveau.

P: Hvad ved de fleste mennesker ikke om dig?
SH: Jeg flyttede alene hjemmefra som 14-årig og blev vicevært i en ejendom.

P: Hvis du skulle beskrive dig selv med 3 ord, hvad ville de så være?
SH: Nysgerrig, Ambitiøs, Videnssøgende

P: Hvilken bog ville du anbefale alle at læse?
SH: Homo sapiens